Πρόσφατα υπήρξαν νέες δηλώσεις από ορισμένους επιστήμονες οι οποίοι πιστεύουν ότι γύρω από το ηλιακό μας σύστημα υπάρχει ένα εξωγήινο αστέρι. Οι ερευνητές έθεσαν ατέλειωτες ερωτήσεις για το μυστηριώδη πλανήτη το οποίο παραμένει κρυμμένο στην απέναντι πλευρά του Ήλιου.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα Inquisitr έχει αφιερώσει ένα άρθρο σχετικά με την υπόθεση αυτή, αναφέροντας επακριβώς την ανακάλυψη που έγινε από αστροφυσικούς, για ένα κόκκινο νάνο αστέρι που συνοδεύεται από ένα καφέ νάνο μικρότερο. Αυτά τα δύο αστέρια βρίσκονται πέρα από την εξωτερική άκρη του ηλιακού μας συστήματος. Το αστέρι που ονομάζεται Scholz ανακαλύφθηκε ακριβώς από τον γερμανό, Ralf Dieter Scholz, ο οποίος είπε ότι το αστέρι είναι σε πολύ κοντινή απόσταση, έως 0,8 έτη φωτός από τον Ήλιο μας και κινείται μέσα από το Νέφος του Oort, ακριβώς στην περιοχή της περίφημης δεξαμενής των κομητών και άλλων διαστημικών συντριμμιών που περιβάλλει το ηλιακό μας σύστημα.
Η ανακάλυψη φάνηκε αρχικά μια θεωρία που χρονολογείται από το 1984, του Richard Muller του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ. Αυτή η θεωρία μας λέει για ένα αστέρι που ονομάζεται Νέμεσις (Σκούρο Αστέρι), το οποίο μπορεί να βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο σε απόσταση πολύ κοντά, και ότι ίσως ήταν υπεύθυνο για της μαζικές εξαφανίσεις στη Γη που σύμφωνα με την επιστήμη, μπορεί να εμφανιστεί κυκλικά κάθε 27 εκατομμύρια χρόνια.
Οι επιστήμονες λένε αν ο μεγαλύτερος πλανήτης νάνος με το σύντροφό κόκκινο νάνο, είναι κατ 'οίκον σε ένα κρυφό πλανήτη και βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον Ήλιο, διέρχονται από το νέφος Oort σε ορισμένα χρονικά διαστήματα, χάρη σε αυτή τη βαρυτική επίδραση, θα μπορούσε να είναι υπεύθυνο για την βροχή των κομητών που κατευθύνονται προς τον ήλιο. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση της ενέργειας κρούσης στον πλανήτη μας, και τότε ίσως να έχει περισσότερες μαζικές εξαφανίσεις στη Γη.
Ο ερευνητής Fraser Κάιν, συζήτησε πρόσφατα μια θεωρία ότι θα υπάρξουν συνέπειες από αυτό το μυστηριώδης αντικείμενο που κρύβεται πίσω από τον Ήλιο: «Σύμφωνα με τους ερευνητές το αστέρι Νέμεσις θα πρέπει να είναι σε μεγάλη απόσταση από τον ήλιο, έτσι ώστε ίσως δεν επηρεάζει τις τροχιές του ηλιακού συστήματος . Αλλά προφανώς, φαίνεται ότι ο Κόκκινος πλανήτης Scholz, μερικές φορές έχει την τάση να πλησιάζει τον ήλιο, επηρεάζοντας έτσι τους κομήτες, τους αστεροειδείς και τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, όπως η Γη ".